top of page

Vem är fotografen bakom TalesbySarah?

SARAH AHLSTRÖM – FOTOGRAF I FJÄRÅS, KUNGSBACKA KOMMUN

Det finns inget som gör att man känner sig så tråkig som när man ska skriva något roligt om sig själv. Prestationsångesten blir total och man sitter här och blir osäker på vad man ens heter. Känner du igen dig?! 😅

Men, det här tänkte jag skulle bli ett inlägg om mig, fotografen bakom Tales by Sarah, så nu får jag bita i det sura äpplet och berätta om mig själv helt enkelt. :)


Så, hur började det här egentligen? Just nu känns det som att allt börjar och slutar i Fjärås. För det är här jag är uppväxt och det är här jag nu bor, i en villa med mina två barn och min man. Kan fortfarande känna lite chock över det faktumet – att jag är mamma och bor i ett stort hus, jag som bara är 23 år?! Sedan inser jag att det är 10 år sedan jag var 23 och då kan jag istället få panik över att jag faktiskt har ansvar över att två småttingar ska klara sig i livet. Hehe. De där bollarna man ska ha i luften du vet? Du märker kanske att de ligger på marken för min del. 😂


På gymnasiet gick jag Samhäll/Media och där hade vi foto som kurs. Vi framkallade i mörkerrum och fotade analogt (motsatsen till digitalt, alltså) och jag tyckte det var förbaskat roligt. När jag sedan köpte min första systemkamera och fotade järnet på min valp Wille (året var 2008) väcktes ett intresse som det skulle ta mig 13 år att fatta att jag var bra på. Eller snarare fatta att man faktiskt kan ha som jobb det man tycker är det roligaste i världen.


På de 13 åren har jag hunnit utbilda mig till Mediesäljare, jobba som bröllopskoordinator på Tjolöholms slott, träffa min stora kärlek i livet, flytta till en lägenhet i Majorna och bli gravid, jobba på marknadsavdelningen på bokföringstjänsten Wint (där jag jobbar deltid än idag), köpa hus i Fjärås och bli gravid igen. Isabelle är 7 år och Sam är 5 och de är tamigtusan det bästa jag vet. Ibland kan jag titta på dem och undra hur mitt hjärta ens kan hantera all kärlek som jag känner. Medan jag å andra sidan (det finns alltid två sidor, eller hur?!) kan slita mitt hår när de för femtioelfte gången på 10 minuter ropar "Maaammaa!" och jag ska lösa ännu en konflikt som helt och fullt saknar logik. Jag har alltid tyckt att livet är en berg-och-dalbana, men sedan jag fick barn insåg jag att den där berg-och-dalbanan av känslor kunde ha ännu högre toppar och ännu brantare nedförsbackar 😂


Det här med att fota familjer var ett enkelt val för mig. Jag har förstått att många tänker att det är svårt att fota barn, men jag tycker verkligen tvärtom. Barn bara är. Deras ögon lyser och de ger leenden som inte har ett uns av fejk i sig. Och det är det jag älskar att fånga på bild. De oväntade ögonblicken som man inte kunde förutse.


På senare år har jag även kommit tillbaka till bröllopen – men nu för tiden är jag med som fotograf istället för att servera på dem. Askul, jag älskar bröllop!


Vill du läsa några fler fakta om mig hittar du det här:


Vi hörs snart igen!

/Sarah

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page